Verschillende fases bij een dieet

Succesvol afvallen in drie fasen!

 

Het South Beach-dieet bestaat uit drie fasen.

 

De 3 fasen bij een dieet.

 

- South Beach-dieet 1e fase: ontwennen

De eerste fase bestaat uit twee weken waarin je eet tot je verzadigd bent. Er is dus geen hongergevoel in het spel. Je eet veel voedsel met weinig koolhydraten, zoals vis, gevogelte en groenten. Brood, pasta, aardappelen en rijst moet je even laten staan.
Heb je naast de gegeven recepten nog behoefte aan iets anders? Een (gezond) tussendoortje nemen, in de vorm van een stukje kaas of komkommer, wordt aangemoedigd.
Zo’n 3,5 tot 6 kilo in twee weken, dat is wat je zult afvallen in deze eerste, strengste fase van het South Beach-dieet.

 

South Beach-dieet 2e fase: geleidelijk afvallen

In de weken die volgen op de eerste fase, eet je geleidelijk aan weer koolhydraatrijk voedsel (met een lage glycemische waarde). Dat bordje pasta en die aardappeltjes met rozemarijn mogen dus weer! Ook een volkoren boterham en een stuk fruit zijn weer toegestaan.
De duur van de fase bepaal je zelf. Je zult tot 1 kilo per week kunnen afvallen. Als je dus veel wilt afslanken, zul je de tweede fase wat langer moeten volhouden.

 

South Beach-dieet 3e fase: levenswijze

Op het moment dat je zoveel kilo’s kwijt bent als je wilt, begin je aan fase 3. In deze fase volg je geen dieet meer: de eetgewoonten die horen bij het South Beach-dieet zijn een levenswijze geworden. De basisregels van het South Beach-dieet houd je aan en verder eet je op een manier die bij jouw levensstijl past. Het is erg belangrijk dat je met aandacht blijft eten: fase 3 zorgt ervoor dat je de verloren kilo’s niet terugvindt.

 

 


Laatste update: 16/05/2012

Southbeachdieet.net