South Beach-dieet: ontbijt

 

Ontbijt voor South Beach Dieet


Om het South Beach-dieet succesvol te volgen, is het belangrijk om je dag goed te starten. Het lijkt er echter op dat velen het lastig vinden om te bedenken wat ze tijdens het South Beach-dieet ontbijt kunnen eten. Kun jij ook wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder staan enkele tips voor het creëren van je eigen South Beach-dieet ontbijt.

 

 

Ei als ontbijt

Eieren helpen bij het afvallen
Het eten van eieren als ontbijt helpt je om af te vallen. Omdat je tijdens het South Beach-dieet staat te springen om de inname van eiwitten, is het een goed idee om de dag te beginnen met twee of meer gekookte of gebakken eieren.

 

 

Ontbijt

Broodvervangers
Je eieren eet je naturel, met een beetje zout, want brood is niet toegestaan. In brood zitten namelijk veel koolhydraten en het South Beach-dieet ontbijt is arm aan koolhydraten, zeker in fase 1 van het dieet. Het eten van ontbijtgranen in plaats van brood zet geen zoden aan de dijk: ook in ontbijtgranen zitten veel (slechte) koolhydraten. Eet in plaats van brood beter wat champignons, een tomaatje of salade.Ook vis – hoewel niet iedereen dat op zijn nuchtere maag kan hebben – is een goede keuze tijdens het South Beach-dieet ontbijt.

 

Groenten als South Beach-dieet ontbijt
Groenten zijn een goede basis van het South Beach-dieet. De gedane suggestie om tomaat of salade bij het ontbijt te eten is daarom niet helemaal vrijblijvend: het is goed om de dag te beginnen met 50 tot 100 gram groenten en die hoeveelheid in de rest van de dag aan te vullen. Dat kan met tussendoortjes en maaltijden.

 

 


Laatste update: 16/05/2012

Southbeachdieet.net